Q&A

veel gestelde vragen over het werken met een Virtual Assistant (VA)

Wat is een Virtual Assistant (VA)?

Elke Virtual Assistant heeft haar eigen specialisatie. Niet elke VA is dus hetzelfde. Een goede omschrijving van een VA is: een virtuele office professional die ervoor zorgt dat het bedrijf van haar klant verder professionaliseert en groeit door actief taken uit handen te nemen.

Zij is eigenlijk een Personal Assistant (PA) die werkt op afstand via de computer en ondersteuning biedt bij tijdrovende of routinematige taken die door klanten worden uitbesteden. Een VA is voor diverse taken en projecten in te zetten, waaronder agendabeheer, boekhouden, facturen maken, klantenservice, het bijhouden van websites en social media, website-aanpassingen en meer. Sterke punten van een VA zijn o.a. time management, communicatie, schrijfvaardigheden, organisatorische vaardigheden, computervaardigheden, vindingrijkheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Aangezien alles wat een VA doet online plaatsvindt, maakt locatie niet uit.

Waarom precies een VA – en voor wie?

Als eigenaar van een bedrijf en/of als zelfstandig ondernemer heb je veel ambities. Je wilt groeien met je bedrijf, maar merkt ook dat bepaalde taken heel veel aandacht vragen. Taken die jou afleiden van de focus op de aspecten van je bedrijf die jij het leukste vindt. Jij bent gaan ondernemen omdat je goed bent in jouw kernactiviteiten. Ik kan mij voorstellen dat jouw administratie, je website en social media jou heel veel tijd kosten en je afhouden van de aspecten van je bedrijf die er echt toe doen. 

Een VA is essentieel als je je bedrijf wilt laten groeien en deze groei ook wilt behouden. Je gaat minder werkdruk ervaren, het levert je meer vrije tijd op en bespaart je zelfs geld.  Een VA is erg flexibel, het inhuren is dan ook goedkoper dan het aannemen van een werknemer. Al vanaf een paar uur per week kan een Virtual Assistant taken overnemen. Een VA is onafhankelijk en zorgt zelf voor een computer en een goede werkomgeving.

Ten slotte is een VA ook een zzp’er, wat betekent dat jij je niet druk hoeft te maken over loonbelasting, vakantiegeld, werknemersverzekeringen en dergelijke zaken. Een VA verdiept zich in jouw bedrijf en denkt met je mee. Zij heeft zelf ook een bedrijf waar ze trots op is en dat vertaalt zich naar een ijverige werkhouding.

Twijfel je of een VA wel iets voor jou is?

Ben je oprecht geïnteresseerd, maar twijfel je nog, dan kun je gebruik maken van het gratis uur dat ik aanbied als proeftijd. Je kunt ook heel simpel met een paar losse uren beginnen. Je kunt nu al nadenken over welke taken je zou willen uitbesteden, tijdens een kosteloos telefoongesprek kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn. De proeftijd is geheel vrijblijvend en kan op elke gewenste manier worden voortgezet.

Werk je alleen online of ook op lokatie?

Ik werk hoofdzakelijk op afstand vanuit mijn eigen kantoor of flexplek. Echter ook ik vind het belangrijk om elkaar af en toe te ontmoeten, dus hier kunnen wij afspraken over maken.

Is er een wachtlijst/wanneer kun je beginnen?

Op het momenteel is er geen wachtlijst, dus ik kan meteen voor je aan de slag! Nadat we kennis hebben gemaakt middels een gratis gesprek (telefonisch of online) stel ik een plan op dat ik denk dat het beste bij jou past. Dit aanbevolen plan is niet bindend. Nadat jij hebt besloten op welke manier je met mij wilt samenwerken, en de overeenkomst ondertekend is, kan ik je eerste opdracht meteen in mijn agenda zetten.

Heb je nog andere vragen die niet worden beantwoord op mijn website? Neem dan gerust contact met mij op via onderstaand contactformulier!

 

 

 

SUBMENU

 

Diensten

————————–